Privat behandlings­opphold

Har du en ruslidelse, eller en ruslidelse kombinert med en psykisk lidelse, kan du få den hjelpen du trenger hos oss i Mestringshusene.

Vi tilbyr nå fra 6 - 12 ukers behandlingsopplegg av høy kvalitet til behandling av avhengighetslidelser knyttet til alkohol, medikamenter og illegale rusmidler – og også rusavhengighet med samtidige psykiske lidelser.

Behandlings­forsikring kan dekke deler av behandlings­kostnadene.

Mange forsikringsselskaper tilbyr behandlingsforsikring som også kan benyttes til behandling av avhengighetslidelser knyttet til alkohol og andre rusmidler.  

Dersom du har en behandlingsforsikring (helseforsikring), enten den er privat eller gjennom arbeidsgiver, bør du sjekke om den dekker denne type behandling og hvor mye av behandlingen som dekkes.

Lurer du på hva som er inkludert i forsikringen, så sjekk ditt forsikringsbevis, eller ta kontakt med ditt forsikringsselskap eller din arbeidsgiver. Din arbeidsgiver vil ikke bli informert dersom du tar direkte kontakt med forsikringsselskapet, selv om forsikringen er tegnet gjennom arbeidsgiver.

For å kunne bruke behandlingsforsikringen krever forsikringsselskapene at du først får en henvisning fra din lege. Husk også at forsikringsselskapene krever at all behandling godkjennes i forkant. Utgifter til behandling som ikke er forhåndsgodkjent, erstattes ikke.

Slik går du frem:

  1. Sjekk hva din behandlingsforsikring dekker.
  2. Be om henvisning fra lege.
  3. Kontakt oss så vurderer vi henvisningen og kommer med et forslag til et behandlingsopplegg.
  4. Kontakt forsikringsselskapet og meld inn sak.
  5. Når vi mottar bekreftelsen fra forsikringsselskapet avtaler vi når du kan starte behandlingen hos oss.
Ta kontaktLes mer om behandlingsforløpet

Betaling gjennom egenbetaling.

Dersom du ikke har noen behandlingsforsikring, verken personlig eller gjennom din arbeidsgiver, er det selvsagt mulighet til å betale privat for behandlingen.
Ta kontakt med oss for uforpliktende prat for å får nærmere informasjon om pris, og hvordan du skal gå fram for å få behandling hos oss.

Pasient på Mestringshusene:

«Det som er særegent med Mestringshusene er likemannsprinsippet, at rusterapeutene også har egne erfaringer med rus. Det er også gestaltterapien som jeg får her, som jeg ikke finner noen andre steder, hvor jeg får hjelp til å uttrykke og kjenne på eget følelsesliv»

Er du pårørende?

Les mer
Ta kontakt med oss